Fermentuotų vyšnių lapų arbata 50 gr.

5.00

Fermentuotų vyšnių lapų arbata

Sudedamosios dalys: 100% fermentuoti vyšnių lapai

Grynasis kiekis: 50 gr.

 



Dalintis:

Fermentuotų vyšnių lapų arbata

Sudedamosios dalys: 100% fermentuoti vyšnių lapai

Grynasis kiekis: 50 gr.

Fermentuotų vyšnios lapų arbata (galima pasaldinti medumi) patariama gerti organizmo imuniteto palaikymui ir sustiprinimui. Tai puikaus skonio gėrimas kuris, kvepia vyšniomis.

1 šaukštą fermentuotų vyšnių lapų užpilti verdančiu vandeniu, palikti pritraukti.

Kiti vyšnių lapų panaudojimai:

Susmulkintus šviežius vyšnių lapus liaudies medicinos žinovai pataria naudoti kaip pirmosios pagalbos priemonę (kai po ranka neturima jokių  priemonių susižeidus, norint sustabdyti kraujavimą. Tuomet švarūs lapai pamaigomi ir uždedami ant žaizdos.
Vyšnių lapų nuoviras veiksmingai stabdo kraujavimą iš nosies – tereikia juo sudrėkinti vatos tamponus. Liaudies medicina rekomenduoja esant geltligei reguliariai vartoti specialų gydomąjį gėrimą: vyšnios lapai pavirinami piene, kuris nukošiamas ir geriamas mažais gurkšneliais.
Vienas liaudies žiniuonių siūlomas receptas: paimti po lygiai šviežių ir džiovintų (džiovintų reikia kiek daugiau) vyšnios, slyvos, šaltalankio, obels ir erškėtrožės lapų bei užplikyti verdančiu vandeniu. Tokia arbata ypač naudinga esant osteochondrozei ir aterosklerozei.

Laikymas: laikyti sausoje, gerai vėdinamoje patalpoje.