Arbatos grybas - Kombučia vienkartiniame indelyje

6.00

 

Arbatos grybas - Kombučia vienkartiniame indelyje

Kombuča (kombucha) arbatos grybas – fermentuota arbata – vartojama tūkstančius metų. Joje yra ne tik maistingųjų arbatos medžiagų, bet sveikatai naudingų probiotikų. 



Dalintis:

Arbatos grybas - Kombučia vienkartiniame indelyje

Kombuča (kombucha) arbatos grybas – fermentuota arbata – vartojama tūkstančius metų. Joje yra ne tik maistingųjų arbatos medžiagų, bet sveikatai naudingų probiotikų. 

                           Tipiškame Kombuča arbatos gėrime yra apie 1% acto rūgšties. Paprastame obuolių acte kurį naudojame buityje yra iki 5% acto rūgšties. Taigi jeigu kombučos fermentuotą arbatą laikysime ilgiau nei dvi savaites ir leisime jai toliau fermentuotis, kol susivartos visas cukrus, gausime kombučos actą. Paprastai reikia mažiausiai 6-10 savaičių. Kai Kombučos skonis pasidaro tikrai labai  rūgštus, žinosite, kad visas cukrus buvo sunaudotas ir kombučos actas jau tinkamas naudoti. Niekur neradau parašyta kiek laiko ilgiausiai galima kombučą fermentuoti, bet manau, kad iki 6   mėnesių kaip ir gaminant eko enzimus iš vaisių ir daržovių atliekų.

Kombučos actas tikrai gali pakeisti visus actus naudojamus Jūsų buityje. Bent būsite garantuoti, kad jame nėra jokių cheminių medžiagų.