Džiovinti gudobelės vaisių arbata 200 gr.
Džiovinti gudobelės vaisių arbata
Sudėtis: 100% džiovinti gudobelių vaisiai
Grynas kiekis: 200 gr
Džiovinti gudobelės vaisių arbata
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti gudobelių vaisiai
Grynas kiekis: 200 gr
Gudobelė savo nepaprastomis savybėmis labai vertinamas ne tik liaudies , bet ir oficialioje medicinoje. Gudobelės uogos, žiedai ir lapai suteikia visapusiški teigiamą poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai. Gudobelė gali padėti esant nerimui.
Kinų liaudies medicinoje gudobelės vaisiai jau šimtmečius naudojami virškinimui gerinti turint skrandžio ir žarnyno problemų, o kartu su vynu – gerina širdies veiklą. Gudobelė buvo sėkmingai naudojama esant įvairiems neurotiniams sutrikimams, kaip raminanti priemonė
Iš gudobelės žiedų, lapų ar vaisių ruošiami užpilai, tinktūros, arbatos.
Labai patogu džiovintų gudobelių uogų ar miltelių užpilą ruošti termose. 2 šaukštus gudobelių užpilti 750 ml verdančio vandens. Užsukame termoso dangtelį ir paliekame pritraukti 3 valandas
-
raminantis užpilas paimkite po 1 dalį džiovintų gudobelės uogų, gluosnio žievės ir porą mėtų šakelių. Užplikyti termose 300 ml verdančio vandens. Palikti pritraukti 3 valandas.
Gautą arbatą reikia gerti valandą prieš miegą .
virškinimui pagerinti: 1:1:1 sumaišykite džiovintas gudobelės uogas, graikinių riešutų pertvaras ir juodosios arbatos lapelius. 3 valg. šaukštus mišinio užpilti 1 litru verdančio vandens ir palikti termose bent 30 min.
arbata širdžiai: 100 g juodosios arbatos po 2 valg. šaukštus gudobelės ir erškėtuogių, 1 a.š. šaukštas mėtų, 1 arbatinis šaukštelis ramunėlių žiedų. Kasdien po valgomąjį šaukštą gauto mišinio užplikykiti 1 litru verdančio vandens.
Kontraindikacijos
Nepaisant naudingų gudobelės savybių, ją reikia vartoti tik pasikonsultavus su gydytoju. Gudobelė draudžiama nėščioms ir žindančioms moterims.
Laikymas: laikyti sausoje, gerai vėdinamoje patalpoje.