Džiovintų valerijono lapų, stiebų ir žiedų arbata 40 gr.
Džiovintų valerijono lapų, stiebų ir žiedų arbata
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti valerijono lapai,stiebai ir žiedai
Grynas svoris 50 gr
Džiovintų valerijono lapų, stiebų ir žiedų arbata
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti valerijono lapai
stiebai ir žiedai
Grynas kiekis: 40 gr
Valerijonas – daugiametis žolinis augalas. Iš lotynų kalbos verčiant valerijonas reiškia „būti sveiku“ Džiovinti valerijono lapai yra švelnesnio skonio ir poveikio negu džiovintos valerijono šaknys. Džiovintus valerijono lapus galima naudoti kaip prieskonį ruošiant įvairias salotas ir desertus. Džiovinto valerijono lapai labai tinka ruošiant salotas iš arbūzo, agurkų, baziliko ir kedrinių riešutų. Džiovinti valerijono lapai tinka mėsos, ypač ėrienos ir avienos pagardinimui. Džiovinti valerijono lapai maloniai paryškina žuvies ir jūros produktų skonį. Džiovinto valerijono lapai naudojami ruošti arbatoms. Ypač tinka kartu su džiovinta mėta.
Laikymas: laikyti sausoje, gerai vėdinamoje patalpoje.