džiovintos parmelijos arbata- kerpė auganti ant beržų kamienų 30 gr

4.50

džiovintos parmelijos arbata- kerpė auganti ant beržų kamienų 30 gr

Sudedamosios dalys:100% džiovinta parmelijaa

Grynasis kiekis: 30 gr.

 



Dalintis:

džiovintos parmelijos arbata- kerpė auganti ant beržų kamienų 30 gr

Sudedamosios dalys:100% džiovinta parmelijaa

Grynasis kiekis: 30 gr.

parmelija- kerpė auganti ant medžių. Mano parmelija surinkta nuo beržų kamienų. Tai natūralus gamtinis antibiotikas. Gali padėti esant peršalimui, kosuliui, gali pagerinti virškinimą, prisotinti organizmą naudingomis medžiagomis.

parmelija gali būti naudojama  šitaip:

 Milteliai: Parmelia milteliai kai kuriose šalyse (pavyzdžiui, Anglijoje) naudojami kaip maisto prieskoniai.

Tepalas: Parmelijos milteliai, sumaišyti su vazelinu santykiu 1:1. gali padėti esant žaizdomsi.

Nuoviras išoriniam naudojimui: 75 gramus parmelijos užpilkite puse litro verdančio vandens ir pavirkite 20 min. Leiskite pastovėti, kol visiškai atvės. Filtruoti.

Nuoviras: 25 gramus parmelijos užpilkite litru verdančio vandens ir įdėkite į vandens vonią. Išgarinkite nuo pusantros iki dviejų valandų. Išgerkite stiklinę per dieną, padalintą į tris porcijas; kiekvienas gėrimas pusvalandį prieš valgį.

Pieno nuoviras: 45 gramus parmelijos užpilkite puse litro pieno. Užvirkite ir ketvirtį valandos pavirkite kerpes skystyje, žiūrėdami, kad pienas nenubėgtų. Filtras. Gerti per dieną trimis dozėmis.

Užpilas : 30 gramų parmelijos užplikykite stikline verdančio vandens, šiltai apvyniotą dvi valandas. Filtras. Gerti iki 30 ml (vienkartinė dozė) tris kartus per dieną, prieš valgį.

 

Kontraindikacijos:

Nerekomenduojama moterims nėštumo ir žindymo laikotarpiu; esant alerginėms reakcijoms į augalo sudėties komponentus.

Įspėjimas: arbatos negerti, jei žmogus jautrus parmelijai

Laikymas: laikyti sausoje, gerai vėdinamoje patalpoje.

 

https://www.vaistazolesarbatos.lt/straipsnis/parmelija-stipriausias-gamtoje-randamas-antibiotikas