Parmelija stipriausias gamtoje randamas antibiotikas

blog_img1

Kerpė parmelija- stipraiausias gamtoje randamas antibiotikas

Parmelija - kerpė auganti ant medžių kamienų. Šiek tiek rečiau paplitusi ant uolų, dirvožemio, plikos medienos. Mėgsta saulę ir neauga pavėsingose vietose. Lengvai toleruoja sausrą, oro taršą, šaltį ir dažną lietų.Parmelija yra dar vienas Dievo sukurtas stebuklas, ji laikoma stipriausiu antibiotiku randamu gamtoje.

Cheminė sudėtis

Gydomąsias parmelijos savybes lemia jos cheminė sudėtis, tyrimo metu joje buvo rasta šių medžiagų:

  • kerpių rūgštys - su antibakteriniu veikimo spektru;
  • retinolis;
  • B grupės vitaminai;
  • Vitaminas C
  • Kalis fosforas, kalcis
  • jodas;
  • pektinai;
  • kartumas;
  • fermentai;
  • mineralinės druskos;
  • natūralūs dažikliai;
  • sudėtingi angliavandeniai;
  • polisacharidai - licheninas (kerpių krakmolas), eveninas ir izolekvininas;

Vaistinės savybės

Parmelijos savybės plačiai naudojamos tradicinėje ir liaudies medicinoje, ji padeda:

  • išgydyti peršalimą;
  • pašalinti kosulį;
  • atsikratyti kolito;
  • pagerinti širdies raumens ir kraujagyslių būklę;
  • išgydyti nudegimą ar nušalimą;
  • padidinti imunitetą;
  • prisotinti kūną naudingomis medžiagomis;
  • pagalba sergant ūminėmis ir lėtinėmis bakterinėmis infekcijomis;
  • pagerinti Urogenitalinės sistemos būklę;
  • paspartinti reabilitaciją po sunkių ligų;
  • pašalinti toksinus ir atliekas.

Taikymas

Baktericidinės, priešuždegiminės ir reparacinės kerpės savybės leidžia sėkmingai jas naudoti sergant daugeliu ligų. Parmelijos vartojimo indikacijos yra šios patologijos:

  • viduriavimas;
  • lėtinis kosulys;
  • sunkiai gyjančios pūlingos žaizdos ir opos odoje;
  • žarnyno uždegimas;
  • SARS ir gripas;
  • toksinė dispepsija;
  • tuberkuliozė;
  • bėrimai, odos sudirgimai;
  • imunodeficito būklės;
  • hemorojus ir bakterinis cistitas (ruošiamas tirpalas plovimui);
  • atsigavimas po operacijos ar sunkios ligos;
  • širdies ir kraujagyslių sistemos ligos.

Reikėtų suprasti, kad ši priemonė turi būti naudojama kaip pagalbinė priemonė, ji negali visiškai pakeisti standartinės terapijos, tačiau ji gana gali pagreitinti gijimo procesą.

Rinkimas ir laikymas

Parmeliją svarbu rinkti švariuose miškuose toli nuo taršos šaltinių. Kaip ir visos kerpės, parmelija turi savybę sugerti drėgmę su visais joje ištirpusiais toksinais ir sunkiaisiais metalais. Todėl parmelijos nerinkite, didžiųjų miestų teritorijose, šiukšlynuose, šalia kelių kur nuolat važiuoja transporto priemonės.

Parmelija renkama pavasarį, kai atšyla oras. Parmelija kruopščiai atskiriama peiliu ir nedelsiant išvaloma nuo medienos ir šiukšlių. Paprastai tai daroma balandžio pabaigoje arba gegužės pradžioje, kai augale yra didžiausias maistinių medžiagų kiekis.

Nuėmus derlių, žaliavos džiovinamos saulėje atviroje vietoje arba patalpoje su gera ventiliacija. Šis procesas paprastai trunka 3 dienas. Žaliavų pasirengimą pakuoti lemia kvapas. Tinkamai išdžiovinus, parmelijos aromatas nustoja būti aštrus. Išdžiovinus galite laikyti stiklainiuose, maišeliuose ar dėžutėse. Tinkamai laikant, vaistinių savybių nepraranda 3-4 metus.

Nuovirų paruošimas

Norėdami gauti efektą gydant daugybę ligų, turėtumėte žinoti parmelijos paruošimo paslaptis:

  1. Sergant tuberkulioze reikia paimti 3 didelius šaukštus susmulkintos parmelijos, užpilti puse litro pieno, užvirti ir dar 15 minučių pavirti ant silpnos ugnies. Nukošę pieno sultinį, naudokite po trečdalį stiklinės tris kartus per dieną.
  2. Kompresams ir plovimams imama 0,5 l vandens ir 5 valgomiesieji šaukštai žaliavos, mišinys užvirinamas ir virinamas dar 20 min. Tada atvėsinti, nukoškti ir išspausti. Naudokite tik kaip išorinam gydymui
  3. Kosint valgomasis šaukštas parmelijos užpilamas litru vandens ir užvirinamas vandens vonelėje. Mišinį reikia virti 1,5-2 valandas. Nukošę likusį skystį, gerti po 1/3 stiklinės šilto pusvalandį prieš valgį. Laikyti šaldytuve, prieš naudojimą šiek tiek pašildyti.
  4. Norint pagerinti žarnyno, skrandžio veiklą, viduriuojant ir pagerinti apetitą, tris valgomuosius šaukštus parmelijos 10 minučių užplikyti 300 ml vandens. Palikti pritraukti dar dvi valandas, perkošti ir gerti  po 2 didelius šaukštus iki 4 kartų per dieną tuščiu skrandžiu. Tokio gydymo trukmė neturi viršyti vieno mėnesio.

Bet koks parmelijos nuoviras yra kartaus skonio, šiek tiek deginantis, rudo atspalvio.

Vartoti vaikams

Parmelijos nuovirą galima vartoti vyresniems nei 6 metų vaikams nuo kosulio ir peršalimo. Tai padeda sustiprinti organizmo apsaugą, palengvina skreplių pasišalinimą ir pagreitina sveikimą. Iki 14 metų nuovirui ruošti reikėtų paimti ne šaukštą, o arbatinį šaukštelį, į jį galima dėti ir pankolių ar anyžių (sėklose).

Vyresniems vaikams rekomenduojama nuoviro dozė ir paruošimas yra toks pat kaip ir suaugusiems. Po pirmosios vaisto dozės turėtumėte atidžiai stebėti vaiko kūno reakciją. Jei artimiausiu metu atsiranda bėrimas ar niežėjimas, tai reiškia alerginę reakciją, po kurios produkto vartojimą reikia nutraukti.

https://www.agronom.info/info/news/cat4/52132/

 

Kituose šaltiniuose nurodoma, kad parmelija gali būti naudojama ir šitaip:

 Milteliai: Parmelia milteliai kai kuriose šalyse (pavyzdžiui, Anglijoje) naudojami kaip maisto prieskoniai.

Tepalas: Parmelijos milteliai, sumaišyti su vazelinu santykiu 1:1. Naudokite išoriškai žaizdoms gydyti.

Nuoviras išoriniam naudojimui: 75 gramus parmelijos užpilkite puse litro verdančio vandens ir pavirkite 20 min. Leiskite pastovėti, kol visiškai atvės. Filtruoti.

Nuoviras: 25 gramus parmelijos užpilkite litru verdančio vandens ir įdėkite į vandens vonią. Išgarinkite nuo pusantros iki dviejų valandų. Išgerkite stiklinę per dieną, padalintą į tris porcijas; kiekvienas gėrimas pusvalandį prieš valgį.

Pieno nuoviras: 45 gramus parmelijos užpilkite puse litro pieno. Užvirkite ir ketvirtį valandos pavirkite kerpes skystyje, žiūrėdami, kad pienas nenubėgtų. Filtras. Gerti per dieną trimis dozėmis.

Užpilas : 30 gramų parmelijos užplikykite stikline verdančio vandens, šiltai apvyniotą dvi valandas. Filtras. Gerti iki 30 ml (vienkartinė dozė) tris kartus per dieną, prieš valgį.

 

Žala ir šalutinis poveikis

Paprastai parmelijos produktai nekelia žalos, jei jie yra tinkamai paruošti ir vartojami. Nuovirų naudojimas nerodomas tokiais atvejais:

  • individuali netolerancija;
  • polivalentinė alergija;
  • nėštumas ir žindymo laikotarpis;
  • amžius iki 6 metų.

Vartojant ilgiau arba perdozavus, gali prasidėti pykinimas ar vėmimas, nes išsivysto intoksikacija. Tokiu atveju gydymą reikia nutraukti ir kreiptis į gydytoją.

Nerekomenduojama moterims nėštumo ir žindymo laikotarpiu; esant alerginėms reakcijoms į augalo sudėties komponentus.