Džiovinto vaistinio čiobrelio arbata 30 g
Džiovinto vaistinio čiobrelio arbata
Sudedamosios dalys: 100% džiovintas čiobrelis
Grynasis kiekis: 30 gr
Džiovinto vaistinio čiobrelio arbata
Sudedamosios dalys: 100% džiovintas čiobrelis
Grynasis kiekis: 30 gr
Vartojimas: čiobrelis unikalus augalas tinkantis ir maistui ir organizmo stiprinimui. Jis yra kilęs iš Pietų Europos ir Viduržemio jūros regionų. Labiausiai paplitusi čiobrelių veislė vadinama Thymus vulgaris arba prancūzišku čiobreliu.Čiobrelis labai tinka mėsos, paukštienos, žuvies, daržovių patiekalams, marinatams, padažams gardinti. Čiobrelis dera prieskonių mišiniuose su petražole,salieru, čiobreliu,raudonėliu, baziliku. Gali būti naudojama arbatoms ,suteikia papildomo aromato sūriams ir likeriams.Čiobrelio žolė dedama po pagalve, kad pagerintų miegą ir apsaugotų nuo košmarų. Čiobrelis puiki nrevų sistemos profilaktikos priemonė Čiobrelis pasižymi priešuždegiminėmis, dezinfikuojančiomis, skreplius skystinančiomis savybėmis.
Paruošimas:
Č i o b r e l i ų u ž p i l a s : 1 valgomąjį šaukštą čiobrelių žolės užpilti stikline verdančio vandens, leisti nusistovėti 2 val., nukošti. Patariama šio užpilo gerti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną.
Č i o b r e l i ų n u o v i r a s : 1 valgomąjį šaukštą susmulkintų čiobrelių žolės užpilkite stikline verdančio vandens, virinkite 15 min., nukoškite. Šio nuoviro patariama gerti po 1/4 stiklinės 3 kartus per dieną.
Paprastojo čiobrelio nuoviras gali padėti kankinant kosuliui, nemigai,
esant viršutinių kvėpavimo takų negalavimams.
Sirupas iš džiovinto čiobrelio. Iš 5 šaukštų cukraus ir 250 ml.vandens išvirti sirupą įdėti 20 gr džiovintų čiobrelių. Sirupu užpilti čiobrelius ir leisti 20 minučių pastovėti. Paskui viską užvirti ir nukelti nuo ugnies. Taip daryti 3 kartus. Paskutinį kartą užvirus išspausti ½ citrinos sultis. Viską perkošti ir laikyti šaldytuve. Vartoti peršalus.
Įspėjimas: arbatos negerti, jei žmogus jautrus čiobreliui.Prisilaikyti rekomenduojamo kiekio.
Laikymas: laikyti sausoje, gerai vėdinamoje patalpoje.