Džiovinto vaistinio šalavijo arbata 30 gr.

4.50

Džiovinto vaistinio šalavijo arbata

Sudėtis: 100% džiovintas šalavijas

Grynas kiekis 30 gr.

Laikymas: laikyti sausoje, gerai vėdinamoje patalpoje.



Dalintis:

Džiovinto vaistinio šalavijo arbata

Sudėtis: 100% džiovintas šalavijas

Grynas kiekis 30 gr.

Vaistinis šalavijas unikalus augalas

   Vaistinis šalavijas turi daugybę naudingų medžiagų. Tai vitaminai, mineralai ir daugybė biologiškai aktyvių junginių. Vaistinis šalavijas turtingas dervomis, kamparu, vaisių rūgštimis, taninais, alkaloidais, druskomis, flavonoidais ir fitoncidais. Dėl šios sukauptų medžiagų vaistinis šalavijas turi daug terapinių ir profilaktinių savybių.
    Vaistinis šalavijas daugiametis augalasgana paplitęs Europoje. Vaistinis šalavijas auginamas kaip kultūrinis augalas. Farmacijos pramonėje vaistinių šalavijų pagrindu gaminami vaistai nuo psoriazės. Liaudies medicinoje vartojami gydant tuberkuliozę, malšinami galvos skausmai ir reumatas, padeda esant inkstų problemoms ir mažakraujystei. Be to, šalavijas naudojamas kaip prieskonis. Šviežias šalavijas dedamas į kai kuriuos patiekalus gaminant maistą.

 

Vaistinio šalavijo kontraindikacijos

Vaistinių šalavijų negalima naudoti:  turint alergiją, individualiai netoleruojant vaistinio šalavijo,nėštumo ir žindymo metu,turint epilepsiją,vaikams iki 2 metų,turint žemą kraujo spaudimą, padidėjus estrogeno koncentracijai, kraujyje, esant navikams, turint bronchinę astmą ar skydliaukės problemų.

Užpilo paruošimas: 2 šaukštus džiovintų šalavijų lapų užpilkite 1 stikline verdančio vandens. Palikti pritraukti 1 valandą, perkošti, praskiesti 200 ml vandens. Siekiant išsaugoti visas naudingas užpilo savybes geriausia ruošti porcelianiniame arbatinuke. Gerti po  30 ml 40 minučių prieš valgį tris kartus per dieną. Šalavijų užpilą naudoti ne ilgiau kaip dvi savaites.

Laikymas: laikyti sausoje, gerai vėdinamoje patalpoje.