Juodasis beržo grybas (čaga) 100 gr

6.30

Juodasis beržo grybas (čaga) 100 gr

Sudėtis: 100% juodasis beržo grybas (čaga)

Grynas kiekis 100 gr

Čaga (juodasis beržo grybas) nuo seno vertinama tradicinėje medicinoje dėl savo, kaip manoma, stiprių gydomųjų savybių, ypač antioksidacinių ir imunitetą stiprinančių. Grybas auginiais minta beržo sula ir šerdimi, todėl sukaupia daug biologiškai aktyvių medžiagų.
Čaga yra itin turtinga antioksidantais , kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir mažina oksidacinį stresą ląstelėse,
grybas stiprina imuninę funkciją, padėdamas organizmui apsisaugoti nuo įvairių ligų, turi priešuždegimines ir priešvėžines savybes: Kai kurie tyrimai mėgintuvėlyje rodo, kad koncentruoti čagos ekstraktai gali padėti sunaikinti vėžio ląsteles ir sumažinti uždegimą organizme, Virškinimo gerinimas: Dėl didelio skaidulų kiekio ir antioksidacinių savybių, čaga gali padėti palaikyti sveiką virškinimo sistemą, gali padėti sumažinti cukraus kiekį kraujyje,kai kurie vartotojai pastebi teigiamą poveikį odos, plaukų ir nagų būklei.
Vartojimas: džiovintus čagos gabalėlius susmulkinti, prieš verdant pamirkyti šaltame vandenyje kelias valandas. Išmirkyto grybo 2-3 šaukštus užpilti 1 litru vadens, užvirti ir iš karto sumažinti ugnį iki minimumo. Nuovirą lėtai kaitinti mažiausiai 30 minučių, o dar geriau – 1-2 valandas, kad išsiskirtų kuo daugiau veikliųjų medžiagų. Kuo ilgiau kaitinama žemoje temperatūroje, tuo stipresnis nuoviras gaunamas. Gautą nuovirą perkošti per sietelį. Laikyti šaldytuve stikliniame inde, suvartoti per 3-4 dienas. Tie patys čagos gabalėliai ar milteliai gali būti naudojami
pakartotinai (2-3 kartus), kol gėrimas išlaiko sodrią spalvą.
Gautą nuovirą galima gerti šiltą, atšaldytą, paskaninti medumi, imbieru ar cinamonu.

Laikyti sausoje, vėdinamoje vietoje



Dalintis:

Juodasis beržo grybas (čaga) 100 gr

Sudėtis: 100% juodasis beržo grybas (čaga)

Grynas kiekis 100 gr

Čaga (juodasis beržo grybas) nuo seno vertinama tradicinėje medicinoje dėl savo, kaip manoma, stiprių gydomųjų savybių, ypač antioksidacinių ir imunitetą stiprinančių. Grybas auginiais minta beržo sula ir šerdimi, todėl sukaupia daug biologiškai aktyvių medžiagų.
Čaga yra itin turtinga antioksidantais , kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir mažina oksidacinį stresą ląstelėse,
grybas stiprina imuninę funkciją, padėdamas organizmui apsisaugoti nuo įvairių ligų, turi priešuždegimines ir priešvėžines savybes: Kai kurie tyrimai mėgintuvėlyje rodo, kad koncentruoti čagos ekstraktai gali padėti sunaikinti vėžio ląsteles ir sumažinti uždegimą organizme, Virškinimo gerinimas: Dėl didelio skaidulų kiekio ir antioksidacinių savybių, čaga gali padėti palaikyti sveiką virškinimo sistemą, gali padėti sumažinti cukraus kiekį kraujyje,kai kurie vartotojai pastebi teigiamą poveikį odos, plaukų ir nagų būklei.
Vartojimas: džiovintus čagos gabalėlius susmulkinti, prieš verdant pamirkyti šaltame vandenyje kelias valandas. Išmirkyto grybo 2-3 šaukštus užpilti 1 litru vadens, užvirti ir iš karto sumažinti ugnį iki minimumo. Nuovirą lėtai kaitinti mažiausiai 30 minučių, o dar geriau – 1-2 valandas, kad išsiskirtų kuo daugiau veikliųjų medžiagų. Kuo ilgiau kaitinama žemoje temperatūroje, tuo stipresnis nuoviras gaunamas. Gautą nuovirą perkošti per sietelį. Laikyti šaldytuve stikliniame inde, suvartoti per 3-4 dienas. Tie patys čagos gabalėliai ar milteliai gali būti naudojami
pakartotinai (2-3 kartus), kol gėrimas išlaiko sodrią spalvą.
Gautą nuovirą galima gerti šiltą, atšaldytą, paskaninti medumi, imbieru ar cinamonu.

  • Paprastai rekomenduojama gerti po 1 stiklinę (200 ml) užpilo 1–3 kartus per dieną prieš valgį. Dozavimas gali skirtis priklausomai nuo Jūsų būklės, todėl svarbu pasikonsultuoti su gydytoju.
  • Kurso trukmė: čaga naudojama 3–5 mėnesių kursais, tarp kursų darant 7–10 dienų pertraukas.

Laikyti sausoje, vėdinamoje vietoje